Kies top creditcards in Nederland

Let op! Geld lenen kost geld.

Visa World Panda Card
Voordelen
*Wereldwijd meest geaccepteerde creditcard
*180 dagen Aankoopverzekering
*Veilig en snel boeken van tickets of vakantie
*Standaard € 2.500,- bestedingslimiet
Jaarlijkse kaartbijdrage
36.50 €
Bestedingslimiet
2500 €
Minimale leeftijd
18 jaar
NB! Totaal verschuldigd bedrag is afhankelijk van leenbedrag, percentage, voorwaarden en individuele kredietwaardigheid.

Visa World Card Gold
Voordelen
*Altijd inzicht in uw uitgaven met de app
*24/7 Service en Fraudepreventie
*Veilig en snel boeken van tickets of vakantie
*Vrijwel al uw aankopen 180 dagen verzekerd
Jaarlijkse kaartbijdrage
36.50 €
Bestedingslimiet
2500 €
Minimale leeftijd
18 jaar
NB! Totaal verschuldigd bedrag is afhankelijk van leenbedrag, percentage, voorwaarden en individuele kredietwaardigheid.

Visa World Card Platinum
Voordelen
*Wereldwijd meest geaccepteerde creditcard
*365 dagen Aankoopverzekering
*Inclusief Doorlopende Reisverzekering
*Ook voor uw dagelijkse uitgaven dankzij V PAY
Jaarlijkse kaartbijdrage
154 €
Bestedingslimiet
5000 €
Minimale leeftijd
18 jaar
NB! Totaal verschuldigd bedrag is afhankelijk van leenbedrag, percentage, voorwaarden en individuele kredietwaardigheid.

* De rente tarieven die hier getoond worden, zijn de effectieve jaarrentes die wij hebben gehaald uit publicaties van de maatschappij. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden over de juistheid van de tarieven. De hier vermelde rente tarieven hoeven niet voor iedereen van toepassing te zijn. Wij adviseren u om altijd goed naar de algemene voorwaarden en productvoorwaarden te kijken voordat u een lening afsluit.


Handige informatie over financiële producten en schuldenmanagement


 • https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/veelgestelde-vragen/lenen - Deze website is van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) . AFM overziet de financiële markten van sparen, investeren, lenen en verzekeringen. Op deze website vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over particuliere verleningen en leningen en je krijgt er ook informatie en slimme tips over particuliere verleningen, rentepercentages en andere financiën-gerelateerde onderwerpen.
 • https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/themas/producten/lenen/tips - op de website van AFM vind je algemene tips over veilig en verantwoordelijk geld lenen.
 • https://www.acm.nl - deze website is van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). ACM beschermt de belangen van consumenten en zorgt ervoor dat bedrijven eerlijk concurreren. Hier kun je lezen over jouw consumentenrechten, jezelf op de hoogte stellen van regels en contact opnemen met ACM als je vragen hebt over consumentenrechten of als je een klacht wilt indienen.
 • https://www.nibud.nl/consumenten/hulp-bij-schulden/ - Als je geldproblemen ervaart en worstelt met een schuld kun je de website van Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) bezoeken waar je advies, informatie en educatief materiaal kunt vinden die je kunnen helpen met het op orde krijgen van jouw financiële situatie.

 

Voor u leent:


Voor u geld leent, zou u zich moeten afvragen of u dat geld echt moet uitgeven en of u het zich kunt veroorloven om het geld dat u leent terug te betalen. Vraag uzelf af voordat u leent:


 • - Kan de aankoop uitgesteld worden dat ik het me kan veroorloven zonder een lening aan te gaan?
 • - Indien de aankoop dringend is, is er dan een andere manier om het te krijgen? Vraag bijvoorbeeld uw werkgever om een voorschot of leen van familie of vrienden.
 • - Indien de aankoop niet dringend is, kan ik ervoor sparen?

U moet nooit een lening aangaan als:


 • - u de lening wilt gebruiken om andere leningen af te betalen;
 • - u al één of meerdere leningen heeft;
 • - u al openstaande schulden en/of achterstallige betalingen heeft;
 • - u niet zeker bent van uw vermogen om de lening op tijd terug te betalen.

Als u het nog steeds noodzakelijk acht een lening aan te gaan, let dan op:


Kijk naar uw inkomen en uitgaven en ga na of u in staat zult zijn al uw rekeningen en schulden te betalen. Bereken hoeveel u elke maand kunt aflossen. Als uw budget niet voldoende is om extra betalingen te doen, dan betekent dit dat u het zich niet kunt veroorloven te lenen.


Om in aanmerking te komen, moet u:


 • - De Nederlandse nationaliteit hebben of minimaal 3 jaar in Nederland hebben gewoond of gewerkt;
 • - In het bezit zijn van een geldige Nederlandse bankrekening;
 • - Werkende zijn en een vast inkomen hebben.

Zorg ervoor dat u alle benodigde papieren heeft waar de kredietgever u om kan vragen:


 • - Inkomensbewijs - loonstrook, belastingaangifte etc.;
 • - Informatie over uw huidige inkomen en lasten;
 • - Kopie van een afschrift van uw bank waarop uw spaargeld en andere gemaakte aflossingen vermeld staan, zoals kredietkaarten;
 • - Paspoort of rijbewijs.


JKP


JKP - Jaarlijks Kostenpercentage representeert de jaarlijkse kosten (%) van het lenen. De JKP neemt factoren als rente en bepaalde andere vergoedingen en kosten mee in deze aanmerking. Om het voor u gemakkelijker te maken een lening te vergelijken met soortgelijke leningen zijn kredietverstrekkers verplicht om u hun JKP te vertellen voor u de overeenkomst tekent. Bijvoorbeeld:

Lener A biedt 2500 Euro voor 12 maanden met een JKP van 5.3 %

Lener B biedt 2500 Euro voor 12 maanden met een JKP van 6.8 %

Zoals u kunt zien in het bovenstaande scenario is het lenen van Lener A een beter idee, want je zou dezelfde hoeveelheid geld voor dezelfde termijn krijgen, maar maandelijks minder rente hoeven te betalen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat je JKP enkel moet gebruiken wanneer u de voorwaarden van vergelijkbare leningen naast elkaar wilt leggen. Bijvoorbeeld het vergelijken van een JKP voor een kleine lening met een APR van een traditionele lange termijn lening of persoonlijke lening, zal u echt niet verder helpen.

Leenkosten en vergoedingen:


 • - Kosten voortijdige terugbetaling: In de meeste gevallen zijn er geen extra kosten aan verbonden wanneer u besluit u lening vroegtijdig af te lossen, echter kunnen er kredietverstrekkers zijn die hier een vergoeding voor vragen;
 • - Kosten totstandkoming: sommige geldverstrekkers kunnen een vergoeding vragen voor het behandelen van uw aanvraag voor een lening;
 • - Maandelijkse administratiekosten: sommige kredietverstrekkers vragen u om een maandelijkse vergoeding voor de administratiekosten;
 • - Kosten voor te laat betalen: als u een betaling mist, moet u doorgaans een vergoeding betalen voor te laat betalen of wordt er extra rente berekend. Zorg er dus voor dat u nooit een betaling mist om extra kosten te vermijden en wees u ervan bewust dat dit eveneens uw kredietrating kan beïnvloeden, waardoor het in de toekomst lastiger kan zijn geld te lenen;
 • - Gerechtskosten: als u uw lening niet terugbetaalt, kan uw kredietverstrekker naar de rechter stappen om het geleende geld terug te vorderen en in dergelijke gevallen komen deze kosten voor uw rekening.

 • Sommige leningen hebben variabele rentetarieven, wat betekent dat het rentetarief kan stijgen of dalen. U zou dit type lening niet moeten aangaan als u voorziet dat u niet kunt aflossen als de rente omhoog gaat.

  Accepteer niet de eerste de beste lening die u krijgt aangeboden, maar vergelijk verschillende kredietverstrekkers en zorg ervoor dat u het beste mogelijke leenaanbod krijgt!

  Leentermijn:


  Kies de kortste termijn die u zich kunt veroorloven. Langdurige leningen lijken op het eerste gezicht misschien aantrekkelijk, omdat de maandelijkse aflossing lager is, maar uiteindelijk blijkt het totale aflossingsbedrag hoger. Indien mogelijk is het beter een lening aan te gaan voor een kortere periode en elke maand een hoger bedrag terug te betalen.


  Als u uw lening niet op tijd kunt terugbetalen:


  • - Neem direct contact op met uw geldverstrekker: Als u moeite heeft om uw lening af te lossen, dan zou u direct contact op moeten nemen met uw kredietverstrekker.
  • - Verlenging van de lening: Als u zich realiseert dat u de lening niet op tijd kunt terugbetalen, dan bestaat er de mogelijkheid de aflossingsperiode te verlengen. Deze service wordt door veel bedrijven aangeboden tegen extra kosten. Elke kredietverstrekker bepaalt zelf de vergoeding voor het verlengen van de aflossingstermijn.
  • - Uitstel van betaling: het uitstellen van aflossingsbetalingen voor een bepaalde tijd kan een oplossing zijn. Een dergelijke betalingsregeling is in sommige gevallen mogelijk, zoals bijvoorbeeld bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid of verlies van uw baan. In de meeste gevallen wordt deze regeling toegepast voor een periode van een maand tot een jaar. Dit is standaard voor langlopende leningen.


  Let op! 


  De exploitant van MoneyGuru24.com is geen bank of kredietverstrekker. Moneyguru24.com verwijst naar een aantal geselecteerde kredietverstrekkers, en biedt geen volledige lijst van uw kredietmogelijkheden. Daarom zijn er geen kosten van toepassing op het gebruik van deze service. U hoeft op deze site geen enkele persoonlijke informatie te verstrekken. Alle persoonlijke en financiële gegevens, en details over uw dienstbetrekking moeten verstrekt worden aan de bank/kredietverstrekker voor de aanvaarding van uw aanvraag voor een krediet. Moneyguru24.com is niet verantwoordelijk voor deze kredietovereenkomsten die via de links op onze site verstrekt kunnen worden. Met het gebruik van deze website stemt u in met dit beleid. Wij raden u aan alle informatie op de webpagina van de geselecteerde kredietverstrekkers te lezen en altijd op de hoogte te zijn van uw eigen financiële status en aflossingsmogelijkheden.